در این مقاله میخواهیم آموزش کامل گوگل وبمستر تولز و بخش های مختلف آن را داشته باشیم. در ابتدا میگوییم که گوگل وبمستر چیست؟ سپس نحوه اتصال سایت تان به گوگل وبمستر را نشان میدهیم. پس از آن بخش های مختلف گوگل وبمستر تولز و کاربرد هریک را به شما آموزش میدهیم.
گوگل وبمستر چیست ؟
گوگل وبمستر تولز یا گوگل سرچ کنسول ابزاری است که توسط گوگل برای مدیران وب سایت ها به صورت رایگان معرفی شده است. گوگل وبمستر تولز امکانات متعددی را در اختیار شما قرار میدهد. برای مثال:
۱) امکان بررسی تعداد ورودی های سایت تان از گوگل
۲) امکان بررسی کلیدواژه هایی که کاربران با جستجوی آن ها وارد سایت شما شده اند
۳) امکان بررسی جایگاه شما در صفحه نتایج جستجوی گوگل به ازای کلید واژه های مختلف
۴) امکان بررسی تعداد نمایش سایت شما در صفحه نتایج جستجوی موتور گوگل
۵) بررسی وضعیت ایندکس شدن در گوگل
۶) بررسی وضعیت خزش سایت تان توسط گوگل
۷) لینک های خراب سایت تان
۸) نحوه نمایش سایت تان در صفحه نتایج جستجوی گوگل
۹) مشکلات امنیتی سایت تان
گوگل وبمستر تولز ابزار قدرتمندی است که با استفاده از آن میتوانید اثربخشی سئو خود را چندین برابر کنید. برای آموزش کامل گوگل وبمستر تولز و آشنایی با تمامی بخش های آن، آموزش تصویری گوگل وبمستر را ببینید.
چگونگی اتصال سایت شما به کنسول جستجوی گوگل
برای استفاده از گوگل وبمستر تولز، ابتدا باید سایت تان را در گوگل وبمستر تولز ثبت کنید. انجام این کار ساده است و شما با صرف ۱۰ دقیقه زمان میتوانید سایت تان را در گوگل وبمستر تولز ثبت کنید.
ثبت سایت در گوگل وبمستر تولز رایگان است. خیلی وقت ها از ما پرسیده میشود که هزینه ثبت سایت در گوگل وبمستر چقدر است. باید بدانید که ثبت سایت در گوگل وبمستر رایگان است و نیاز به پرداخت هیچ هزینه ای نیست.
برای آشنایی با فرآیند ثبت سایت در گوگل وبمستر تولز، مقاله چگونگی اتصال سایت شما به کنسول جستجوی گوگل را ببینید.
آموزش کامل گوگل وبمستر تولز
در شکل زیر نمایی از داشبورد گوگل وبمستر تولز را مشاهده میکنید. این تصویر بخش های اصلی گوگل وبمستر تولز را به شما نمایش میدهد. در ادامه میخواهیم به توضیح هر یک از این بخش ها و کارکردهای هرکدام بپردازیم.
بخش ۱) پیام ها
پیام هایی که گوگل در مورد سایت شما، اعلام کرده است، در این بخش قابل دسترسی هستند. هر زمان که گوگل وبمستر تولز، میخواهد رخدادی را به اطلاع شما برساند، یک پیام به شما ارسال میکند.
این پیام هم به صورت ایمیل برای شما ارسال میشود و هم در بخش پیام ها قابل دسترس است. در این بخش میتوانید پیامهایی را که در گذشته برای شما ارسال شده است را نیز مشاهده کنید.
معمولا گوگل وبمستر تولز خیلی کم پیام ارسال میکند (به صورت معمول ماهی در حد یک پیام). مگر این که اتفاق خیلی مهمی روی دهد (مثل خرابی سایت یا هک شدن سایت)
بخش ۲) Search Appearance
این بخش مشخص کننده چگونگی نمایش سایت شما در گوگل میباشد. به طور معمول گوگل، ابتدا عنوان صفحه سایت شما، سپس لینک آن و بعد بخش کوتاهی از متن صفحه شما را به مخاطب نشان میدهد.
برای مثال در تصویر زیر، ما عبارت «آموزش میلرلایت» را در گوگل جستجو کرده ایم. نتیجه جستجو به صورت زیر است:
همان طور که در شکل بالا مشاهده میکنید، اولین نتیجه که متعلق به سایت ماست، دارای ۳ بخش است: (اگر شما هم میخواهید در گوگل رتبه ۱ باشید، آموزش تصویری سئو وردپرس را ببینید).
- عنوان مقاله
- لینک مقاله
- مختصری توضیح مقاله
این طرز نمایش پیش فرض گوگل است. با استفاده از مفاهیم structure data شما میتوانید اطلاعات بیش تری در مورد سایت تان را در گوگل نمایش دهید. برای مثال در تصویر زیر ما عبارت «آموزش ایمیل مارکتینگ با میلرلایت» را جستجو کرده ایم.
دو نتیجه اول هر دو متعلق به سایت ما میباشند (اگر شما هم میخواهید در نتایج جستجوی گوگل، اول باشید حتما آموزش تصویری سئو وردپرس را ببینید)
همان طور که در شکل بالا ملاحظه میکنید، نحوه نمایش این دو نتیجه با یکدیگر متفاوت است. در نتیجه زیرین یک بخش ستاره دار وجود دارد. این بخش نشان میدهد که میانگین امتیاز برای این آموزش ۴.۸ بوده است.
با استفاده از Search Apperance در گوگل وبمستر تولز میتوانید اطلاعات بیش تری را از سایت تان در صفحه نتایج جستجوی گوگل نمایش دهید. برای آشنایی با چگونگی انجام این کار آموزش تصویری گوگل وبمستر را ببینید.
عضویت در خبرنامه آکادمی
با عضویت در خبرنامه هر شنبه به صورت صد در صد رایگان آخرین و داغترین مباحث روز بازاریابی را در ایمیل خود دریافت کنید.